fbpx

Zuid-Amerikaans rundvlees

Zuid-Amerikaans, een wereld van verschil

In ons assortiment Zuid-Amerikaans bieden we steeds de “Steak ready” snitten aan. De “Steak ready” snitten bezitten voor u als horecaondernemer of chef een hoge meerwaarde. Deze meerwaarde uit zich vooral in: weinig tot geen snijverlies en minder arbeidskosten met een hoog rendement als resultaat.

Vraag en aanbod

Het land van herkomst varieert vaak in functie van het aanbod. Zo kan het zijn dat we opteren voor Braziliaans en dan weer rundvlees uit Paraguay, Argentinië of Uruguay. We letten steeds op dat we een mooi product in huis hebben dat aan onze kwaliteitsnormen voldoet.

Argentina beef

Vlees uit Argentinië is voornamelijk afkomstig van de betere Angus of Herefordrunderen.  De runderen zijn er allemaal free-range, worden niet bijgevoerd en eten wat op de pampa groeit; niet alleen gras maar ook veel kruiden.

Het vlees is 100% puur natuur, omdat ze 24-30 maanden vrij rondlopen op de haciënda’s die gemiddeld zo groot zijn als een Belgische provincie. Ze worden niet bijgevoerd, maar leven op eigen kracht. Het Hereford- of Angusras heeft van nature een gezonde vetadering door het vlees, waardoor het excellent van smaak is!

Wat heeft dit rundvlees niet?

Een koe is een herbivoor en hoort in de wei. Daarom zijn er géén stallen, is er géén mestoverschot en worden er géén krachtvoer, géén bietenpulp, géén vitaminen, géén mineralen en géén additieven toegevoegd.
Extensieve veeteelt is goedkoper, diervriendelijker en beter voor het milieu en resulteert in vlees dat beter van smaak is. Gelukkig wordt er nog steeds vastgehouden aan deze manier van veeteelt en we zijn best trots op deze traditie.

 

Uruguay beef

Vlees uit Uruguay is net zoals het Argentijns voornamelijk afkomstig van de betere Angus of Herefordrunderen.

Indien grasgevoerd is het vlees is 100% puur natuur, omdat ze 24-30 maanden vrij rondlopen op de haciënda’s die gemiddeld zo groot zijn als een Belgische provincie. Ze worden niet bijgevoerd, maar leven op eigen kracht. Het Hereford- of Angusras heeft van nature een gezonde vetadering door het vlees, waardoor het excellent van smaak is!

Sommige telers voeren hun dieren bij tijdens de laatste 100 dagen in een open lucht voederplaats waar de dieren worden afgemest wat een grotere conformatie tot gevolg heeft en nog betere vetdooradering en malser vlees

Brazilian Beef

De zebu beter gekend als gehavende runderen, worden gekenmerkt met een vette bult (Cupim) op hun schouders en hun witte losse huid.

Het vlees uit Brazilië is meestal afkomstig van de Zebu of Brahman die vaak wordt gekruist met Charolais runderen voor een hoger vleesrendement. Deze kruising  beter gekend als Canchim is heel goed bestand tegen de hitte van de Pampa’s in Brazilië en heeft ook de goede vleeseigenschappen van het Charolais rund.  De runderen zijn er allemaal free-range, worden niet bijgevoerd en eten wat op de pampa groeit; niet alleen gras maar ook veel kruiden.

Het vlees van dit ras beschikt over uitstekende kenmerken die met name de structuur, smaak, malsheid, vlees-vet verhouding en kleur ten goede komen. De dieren zijn niet zo goed doorvoed alvorens de slacht, vandaar de kleinere deelstukken, maar de kwaliteit staat buiten kijf.

Naast de traditionele snitten van ribeye, strip- & tenderloin, is ook de picanha een zeer geliefd stuk bij de barbecue-liefhebbers.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

Call Now Button