fbpx

WILD & GEVOGELTE

Wild van wild & gevogelte?

De afgelopen jaren is ons assortiment wild & gevogelte flink uitgebreid. We bieden u een verleidelijk aanbod van verse import aan uit onder andere Nederland, Frankrijk, UK, Polen, Australië, Canada, Hongarije, Nieuw-Zeeland en Zuid Afrika.

Ieder seizoen is er wel wat nieuws. Kortom, we kunnen een zeer breed pakket aanbieden voor een verrassend product op uw kaart. De selectie door onze eigen inkopers is een garantie voor een uitstekende kwaliteit.

Groot-, klein- & vederwild

Met wild wordt die groep dieren aangemerkt die leeft in de vrije wildbaan en ingevolge wetgeving bejaagd mag worden. Het moment van bejaging is afhankelijk van de diersoort en per land vastgesteld. Zo is het mogelijk dat in één land de jacht op een diersoort is verboden en in het buurland de jacht erop is toegestaan. De handel is dan over het algemeen wel toegestaan, mits de herkomst aangetoond kan worden. Zoals bij edelhert, wildzwijn, fazant, ree, haas

Exotisch wild

Het jachtseizoen van Exotisch zomerwild gaat in Zuid-Afrika meestal in maart van start. Dit houdt in dat vanaf die periode weer diverse producten van exotisch wild verkrijgbaar zijn. In het assortiment hebben we al jaren de bekende soort als struisvogel verkrijgbaar, maar ook krokodil en bizon. ‘Stuk voor stuk’ producten met een fijne structuur en een specifieke smaak. Echte aanraders om uw gasten een speciaal stukje “puur natuur” vlees te serveren. Ook de regelgeving ten opzichte van de voedselveiligheid is in die landen de laatste jaren aangescherpt. De EU en HACCP eisen worden bij deze bedrijven dan ook volledig nageleefd waardoor u niet alleen kunt rekenen op een kwalitatief, maar ook een hygiënisch verantwoord product. 

Gevogelte

Ons assortiment gevogelte komt voornamelijk uit het gevogelteland bij uitstek nl. Frankrijk. Parelhoenfilets, eendenfilets, piepkuikens, duif, tamme eend, parelhoen, tamme gans, kwartel, zwarte hoevekip, Bresse kip,…

We bieden u tevens een heus aanbod aan Label Rouge producten aan, waarbij dierenwelzijn en vrije uitloop (scharrelkippen) van het gevogelte een vereiste is in tegenstelling tot de industriële puimveehouderij. Smaak daar gaan we voor!

Naast het Frans gevogelte werken we ook met lokale slachterijen en betrekken ook gevogelte uit Oost-Europa.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

Call Now Button