fbpx

Australische Wagyu beef

Wagyu uit Japan of Australië ?

Wagyubeef is alombekend bij specialisten en gourmetchefs over de ganse wereld. Wagyubeef wordt in diverse continenten geteeld maar het bekendste zijn uiteraard de runderen uit de Japanse provincie Kobe.  Deze zijn wereldberoemd, omdat het vlees dagelijks een aantal uur met de hand gemasseerd wordt.

In Japan wordt Wagyubeef vetgemest met een dieet op basis van granen, suikerbieten, aardappelen en een dagelijks rantsoen van bier. Het vee wordt manueel gemasseerd met een handschoen van paardenhaar, zodanig dat het vet in de spier doordringt in plaats van dat het op de oppervlakte blijft.

Marmering

Men spreekt hier dus over intramusculair vet, waarbij het vet perfect in de spier verweven is. Dit fenomeen staat  beter bekend als marmering van vlees. Hoe hoger de marmeringsgraad des te kwalitatiever het vlees.

De mate van marmering kan worden vastgesteld op basis van de Wagyu Kobe B(ase) M(arbling) S(tandard) waarmee men in Japan en in de VS, 12 gradaties van marmering onderscheid en vijf kwaliteitsklassen.

In Australië, Nieuw zealand en Groot –Brittanië handhaaft men de Australische gradatie AA die in 9 categoriën een onderscheid maakt.

Het resultaat is een mals en sappig product van hoge kwaliteit, laag in verzadigd vet en rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetten. Dit heeft een positief effect op de vetten in ons bloed net zoals olijfolie en maakt dat zowel het totale cholesterolgehalte in het bloed als ook het LDL-cholesterolgehalte of de slechte cholesterol daalt.

Het Japanse Kobe Wagyubeef dat wordt ingevoerd is vaak zeer prijzig, het gaat soms over de toonbank voor enkele honderden euro per kilo. Toch op vraag van diverse klanten verkopen we ieder jaar meer en meer van dit gouden rundvlees.

Het Australische Wagyu beef en is een waardig, smaakvolen en betaalbaar alternatief voor het Japanse Kobe Wagyu beef. De laatste 200 dagen alvorens de slacht worden de dieren op een strikt graandieet gezet wat resulteert in nog malser vlees.

Naast de gekende striploin & ribeye steak welke vaak een duurder prijskaartje hebben bieden wij u tal van andere delen die zeker van smaak en malsheid niet hoeven onder te doen, zo zijn de flanksteak, bavette of Jodenhaas ware culinaire verrassingen!

Ook de sappige brisket is een ware must voor de low & slow bbq-liefhebber. Diverse binnen en buitenlandse bbq-teams vallen voor dit heerlijke stukje vlees en hebben zo de weg naar ons bedrijf gevonden.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

Call Now Button