fbpx

Spaans rundvlees

Iberico Prime beef 

Vacum, onze Spaanse vleesleverancier focust op de selectie en distributie van het beste Spaanse rundvlees. Dit proces dat de beste smaken garandeerd, begint in de noordelijke regio van Spanje,  op de Finca’s. Hier hebben zij hun eigen veekuddes bestaande uit traditionele Oud-Spaanse rassen (Casina, Asturia, Retinta, Rubia Gallega)

waaruit ze het beste, wereldvermaarde, Iberico Prime beef betrekken. Doordat ze de hele voedselketen van boer tot groothandel volledig zelf in handen hebben, kunnen ze het hele jaar door dezelfde topkwaliteit aanbieden. Tot zover zelfs dat deze de verwachtingen van de klant overtreffen.

Het selectieproces wordt uitgevoerd op basis van intramusculaire marmering (vetgradatie), leeftijd (minstens 8 jaar), dieet (gras en kruiden van de heuvels) en een evenwichtige veestapel. Doordat zij zich niet op één ras vastleggen, kunnen zij zich zuiver op hun vastgelegde normen concentreren. Dit komt het vee en de eindklant ten goede!

Samengevat houden we een mals, gemarmerd, donkerrood en smaakvol stukje vlees over.

Rubia Gallega

Voor de liefhebbers van terroir kunnen we tevens het raszuivere Rubia Gallega aanbieden in de traditionele snitten

Het prachtige Iberische rundvlees Rubia Gallega of Galicisch Blondvee, heeft een zeer mooie en verfijnde smaak. Het vlees staat bij vele Spaanse sterrenkoks al jaren prominent op de kaart. Deze smaakbeleving ontstaat door de natuurlijke en vrije levenswijze van deze runderen. 

vacum beef

In Galicië is het standaard dat runderen pas na 8 tot 14 jaar wordt geslacht. Dit is veel later dan andere, gangbare runderen. De dieren hebben dus alle tijd gehad om te genieten van al het goede dat de natuur te bieden heeft. Ze voeden zich het hele jaar door uitsluitend met gras, kruiden en klaver. De nabijheid van de Atlantische Oceaan geeft het vlees een ietwat zilte smaak (pré-salé).

Ook het kalfsvlees van de Rubia welke onder het keurmerk Ternera Gallega wordt vermarkt is een ware smaaksensatie.

Kortom aanraders voor elke vleesliefhebber!

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

Call Now Button