fbpx

Tipperary dry aged beef

Tipperary Dry Aged Beef

Hoe hebt U graag uw steak: bleu, saignant, a point, bien cuit? Iedereen heeft wel zijn voorkeur. Een juist gebakken steak, niets geeft meer voldoening. De juiste balans is bepalend bij rundvlees.

Gras-gevoerd rundvlees.
In Ierland is men gezegend omdat de natuur daar de perfecte balans gevonden heeft tussen voldoende neerslag en temperatuur waardoor de runderen het hele jaar door buiten kunnen  grazen.  Het malse gras, klaver en kruiden geeft het rundvlees zijn zeer subtiel en gesofisticeerde smaak.

Selectie
Dank zij het klimaatvoordeel hebben de Ierse boeren een rijke traditie in rundvleesproductie. Alleen runderen met voldoende transformatie, voldoende vetafdekking en marmering worden door de meesterslagers uitgeselecteerd en verwerkt in de site te Cahir gelegen in het graafschap Tipperary.

Altijd mals
Niets is natuurlijker dan “Tipperary dry aged Beef”, maar dat wil niet zeggen dat we iets aan het toeval overlaten. Het rundvlees is in de heup opgehangen waardoor de bilspier wordt uitgerokken tijdens het rijpen, waardoor we een uniek vermalsingsproces verkrijgen. Deze meer dan 30 jarige oude rijpingstechniek geef malsheid en smaak aan het vlees.

Zee zout en tijd
Natuur heeft ons voorzien van een andere ruwe grondstof, welke een uniek smaak geeft aan het “Tipperary dry aged” rundvlees . De invloeden van het Iers Atlantisch zee zout verrijkt het rijpingsproces van het rundvlees en creëert een zilte omgeving tijdens het rijpen.  Door het rijpen wordt vocht uit het vlees gehaald en wordt de natuurlijke smaak van het vlees veel intenser, geconcentreerder. Het zout helpt de vochtigheid onder controle houden in de rijpingskamers. Tijd is hierbij een belangrijke factor. In de rijpingskamer krijgen de uitgeselecteerde rundslenden hun karakteristieke zwarte korst welke voor het verpakken worden verwijderd.

Vijf belangrijke punten welke dit rundsvlees uniek maakt

  1. Gras-gevoerd Iers rundvlees
  2. Uitgeselecteerd door meesterslagers
  3. Altijd mals door dat het vlees wordt opgehangen in de heup
  4. De zilte invloed van het Iers Atlantische zee zout
  5. Tijd dat het rund ongestoord kan rijpen

 

 

 

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

Call Now Button