fbpx

Simmentaler

Puur natuur uit de Alpen

Het Simmentaler runderras of vlekvee vindt zijn oorsprong in Zwitserland, meer bepaald in de valleien van Bern en is een vertakking van het Rood en Roodbont bergvee. In de 18de eeuw werden heel wat Simmentaler runderen geëxporteerd naar het zuiden van Duitsland (Beieren) en de Alpen van Oostenrijk, waar ze nu vooral gekweekt worden. Dit rund met zijn lichtgele tot roodbruine vlekken op een witte vacht wordt zowel voor de melk- als voor de vleesproductie gekweekt. Een dubbeldoelkoe zoals men zegt. De dieren lopen vrij rond en leven voornamelijk van gras en kruiden die ze op de berghellingen en in de valleien vinden.

Door deze natuurlijke en gezonde voeding, en door de rust in hun omgeving, is het vlees mooi met vet dooraderd. Het heeft een dieprode kleur en een zachte en fijne smaak.

Het vlees leent zich perfect voor dry aging door de fijne marmering en mooie vetbedekking.

We werken samen met een Oostenrijkse teler die de runderen voor ons selecteert op voldoende bespiering en mooie marmering . Tevens garanderen ze ons een stressvrije slachting aan de hand van pH-meting van het vlees.

Op en top kwaliteit voor de hedendaagse chef die graag vlees zoekt met karakter.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

Call Now Button