fbpx

Kalfsvlees

Blank of Rosé kalfs uit de Kempen

We kopen en verkopen kwalitatief hoogwaardig kalfsvlees in vele varianten en afgestemd op de wens van de consument.  Bovendien werken we hiervoor samen met leveranciers uit de Kempen. Meer dan 75% van de Belgische kalvervetmesterij speelt zich immers af in de Kempen. We spelen hier dus een thuismatch. Een product waar we best trots op mogen zijn.

Blank kalfsvlees

In het topsegment wordt blank kalfsvlees gewaardeerd. Een luxe product dat jong en mals is, goed verteerbaar en een laag vetgehalte. Een delicatesse dankzij de fijne structuur en verfijnde smaak! Dit vlees vraagt om toevoeging van zachte, lichte sauzen en kruiden. Door de korte bereidingstijd past blank kalfsvlees perfect in de hedendaagse kooktrends.

Blank kalfsvlees is afkomstig van kalveren met een slacht-leeftijd tot 8 maanden en luidt: ‘kalfsvlees‘.

Rosé kalfsvlees of jongrundvlees

De officiële verkoopbenaming voor vlees van kalveren van 8 tot 12 maanden is niet gelijk voor Nederland en Vlaanderen. Nederland heeft gekozen voor ‘rosé kalfsvlees‘, terwijl de Vlaamse overheid de benaming ‘jongrundvlees‘ hanteert.

In het laatste decennium is de productie van rosé kalfsvlees (jongrundvlees) sterk in ontwikkeling gekomen. Ten opzichte van het gangbare (blanke) kalfsvlees, onderscheidt het zich vooral in de productiewijze en het voederregime. De karakteristieke (donker)roze kleur van het vlees ontstaat doordat de dieren tijdens het groeiproces worden gevoerd met ruwvoer en krachtvoer, aangevuld met kalvermelk. Door de grote hoeveelheden ijzerhoudend en vezelrijk voer behouden de dieren hun natuurlijke hemoglobinegehalte en is er geen sprake van mogelijke ontwikkelingen van bloedarmoede.

De gunstige prijsstelling voor rosé kalfsvlees is vooral geschikt voor cateringbedrijven en grootkeukens. Het is bovendien gemakkelijk en op vele manieren te bereiden.

De Kalfs filet d’anvers voor vitello tonato, of botermalse kalfspicanha’s zijn leuke stukken vlees om in je restaurant mee te scoren.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

Call Now Button