fbpx

Irish Nature Prime beef

Rundsvlees met een groen imago

Om specifiek met Iers Nature Prime rundsvlees te werken was een voor de hand liggende keuze. Het vlees heeft immers een groen imago, dankzij het milde Ierse klimaat (met veel regen) kunnen de runderen zo’n 8 tot 9 maanden per jaar buiten grazen. Het natuurlijke voedselaanbod en de rustieke omgeving zorgen voor smakelijk, gezond en mals rundsvlees. Grasgevoerd rundsvlees uit Ierland is gezonder dan rundsvlees afkomstig van Europese runderen die worden afgemest met veevoer.

Irish nature prime is rundvlees dat geboren, getogen en geslacht is, op Ierse bodem. Het label staat garant voor enkel het beste Ierse rundvlees. Runderen worden geselecteerd uit de beste weiden. Hun voedsel bestaat hoofdzakelijk uit gras en wilde klaver dat weelderig groeit in de Ierse weiden.

Je vindt bij Carmans een heus assortiment aan Iers rundsvlees terug.  Naast de gekende Ierse Entrecote kan je er de meest gangbare versnijdingen terugvinden van diverse origine, uiteraard geboren en getogen in Ierland.  Al het vlees is voorzien van het Ierse Kwaliteitscertificaat uitgereikt door de Irish Food Board (Bord Bia).

Bord Bia

De Irish Food Board of kortweg Bord Bia is een Ierse promotieorganisatie, dewelke fungeert als contactpersoon tussen alle Ierse voeding-, land -en tuinbouwproducenten en potentiële klanten over de hele wereld. Bord Bia heeft als hoofddoelstelling Ierse producten wereldwijd te promoten.

Bord Bia staat ook garant voor de kwaliteit van Iers rundsvlees door middel van hun “Beef Quality Assurance Scheme” of BQAS. Deze kwaliteitscertificatie werd in het leven geroepen in samenwerking met het Ierse voedselagentschap waarbij de kwaliteit en traceerbaarheid van het product van boer tot op het bord van de klant kan worden gegarandeerd. De Ierse vleesindustrie heeft dan ook aanzienlijk geïnvesteerd in dierenwelzijn en duurzaamheid, waardoor het vertrouwen en imago sterk is gegroeid.

Naast de traditionele Ierse veestapel dewelke het label IRISH NATURE PRIME vertegenwoordigt, verkozen wij om nog 3 raszuivere Ierse rundsoorten aan te bieden, elk met hun specifieke eigenschappen en smaak; de IRISH HEREFORD PRIME, IRISH ANGUS PRIME, IRISH SHORTHORN PRIME. Allen voorzien van hun eigen certificering op raszuiverheid, op en top kwaliteit en dat proef je!

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

Call Now Button