fbpx

Irish Hereford Prime beef

De koe met de witte sokken

Het is een runderras dat oorspronkelijk afkomstig is uit het zuidwestelijke deel van Engeland. Rond het marktplaatsje Hereford ontwikkelde zich in de tweede helft van de achttiende eeuw dit karakteristieke harde en duurzame vleesrund, welk is uitgegroeid tot het meest voorkomende vleesveeras ter wereld. Hereford-runderen zijn zeer populair in Groot-Brittanië, Ierland, Canada, Zuid- en Noord-Amerika.

Eigenschappen

Het rund heeft een rode vacht met een witte kop, een witte streep op de nek en schoft en tevens de typische witte poten. Het dier heeft een natuurlijke zware bespiering en een bijzonder vriendelijk en rustig karakter. Hereford-moeders laten hun pasgeboren kalfjes dan ook zonder problemen benaderen. Een groot voordeel van de Hereford is dat het ras bijzonder sterk is. Het kan winter en zomer buiten verblijven. ‘s Winters kalven de Herefords bij meer dan 20°C graden onder nul buiten in de sneeuw af, zonder dat dit problemen geeft voor moeder of kind. De geboortes verlopen zodanig vlot waardoor menselijke hulp volledig achterwege kan blijven. 

Men hoeft dus geen dure stalvoorzieningen te hebben om Herefords het hele jaar door te kunnen houden. Problemen met mestverwerking, mestoverschotten zijn dus onbestaande.  Gezondheidsproblemen komen bij dit sterke ras praktisch niet voor, de veearts is een sporadische gast op Hereford-boerderijen. Kortom, een hoog percentage levend geboren kalveren per jaar, lage management- & investeringskosten en een goedkoop voederrantsoen welke leiden tot veel, kwalitatief goed & smakelijk vlees.

Grasgevoerd waarborgt de kwaliteit

Wetenschappelijk is vastgesteld dat vlees van runderen die gedurende een groot deel van het jaar in de wei lopen en wiens hoofdvoedsel daardoor gras is, rijker is aan omega-3 vetzuren, die een beschermende invloed hebben op ons hart- en vaatstelsel. De uitgestrekte Ierse groene grasweiden vormen een optimale leefomgeving voor de Hereford.

Bijvoeren met krachtvoer is dan ook niet nodig omdat het in het algemeen de kwaliteit van Herefords niet ten goede komt.

hereford-logo-2

De vleeskwaliteit blijft lange tijd behouden: liefhebbers zijn van mening, dat zelfs het vlees van een koe van 6 à 7 jaar nog die karakteristieke lekkere, volle smaak en malsheid heeft, die bij de meeste rassen niet wordt bereikt.

Hereford-vlees is licht gemarmerd, dat wil zeggen dat er kleine vetadertjes door het vlees heenlopen die smelten tijdens het bakken en die het vlees een extra malse, sappige smaak geven. Om een vooroordeel uit de wereld te helpen: gemarmerd vlees werd vaak geassocieerd met totale vetheid, maar dit is in de praktijk zeker niet het geval!

Klanten geven aan dat ons Hereford-vlees vol van smaak, mals en sappig is.

Irish Hereford Prime is meermaals verkozen tot het beste rundvlees ter wereld

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

Call Now Button