fbpx

Eifel

Eifelrund is een verzamelnaam van gekende runderrassen. Het verschil zit hem in de locatie waar deze runderen opgroeien. Deze beestjes staan te grazen op de kruidenweides van het Eifels middengebergte rond St. Vith. De runderen zitten enkel binnen tijdens de wintermaanden en bij het kalven. De rest van hun leven zitten ze buiten ontspannen in de frisse lucht. Deze mix zorgt voor een unieke smaak en een fijne vetstructuur. Om dit label te kunnen krijgen moeten de boeren alles nauwgezet
registreren. Daardoor kunnen wij u de garantie geven dat dit weilandrund van hoge kwaliteit is. Unieke smaak, mals, kleine ecologische voetafdruk en Belgisch.

Streek

Eifel is het oostelijke deel van het middelhoog plateau Eifel-Ardennen. Het ligt ten noorden van de Moezel en ten westen van de Rijn. Het grootste deel ligt in Duitsland, een klein deel ligt in België, in de Oostkantons. Het Duitse deel van Eifel ligt in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts. Het hoogste punt is de Hohe Acht met 747 meter.

Voeding

De locatie is alles bij Eifel. De kruidenweidens maken dit grasgevoerd rund uniek qua smaak.
Enkel voor de wintermaanden en het afkalven staan deze runderen op stal.

Vleeskwaliteit

Om te voldoen aan het “Eifel-label” moeten de boeren vastgestelde procedures uitvoeren en alles nauwgezet registreren.
Hierdoor heb je bij Eifel heel het jaar door een consistente kwaliteit.

Smaak

Door de kruiden en vrije loop krijg je een unieke smaak en een fijne vetstructuur.
Dit zorgt er voor dat je een heel mals stukje vlees krijgt met een volle, licht zoete & verfijnde smaak.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

Call Now Button