fbpx

HISTORIEK

Uw vlees is onze passie

Carmans E.&L. NV is een familiebedrijf met een rijke historie. Grootvader Henri Carmans, vestigde zich méér dan 80 jaar geleden te Hechtel-Eksel, waar hij varkens en runderen hield voor mensen uit de streek. Na de oorlog bouwde hij zijn boerderij uit tot een heuse vetmesterij. Begin jaren 60 namen de vier zonen het roer over. De oudste zoon Miel, baatte een slagerij uit in Helchteren terwijl François zijn vak als slager leerde in Luik bij Schumacher om vervolgens zijn eigen slagerij te openen in Beringen. Henri en André namen de vetmesterij over en breide deze uit tot méér dan 800 gestalde runderen.

Van vetmesterij tot vleesgroothandel

In 1965 ontstond vleesgroothandel Carmans welke vanuit het Slachthuis te Leopoldsburg, diverse slagers en opkomende supermarkten beleverden van vers runds– en varkensvlees. Door de gestage groei werd al gauw het slachthuis te klein en het bedrijf her-lokaliseerde zich naar het stedelijk slachthuis te Mol, waar er een gloednieuwe uitsnijderij in gebruik werd genomen. Door de toenemende vraag naar versneden en voorverpakt vlees werden dan ook de runds- en varkensversnijdingsaktiviteiten opgesplitst in meerdere bedrijven.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Carmans: Van slagerij naar vers-markt 

Zoon Erik studeerde af als slager en werkte gedurende 2 jaar in Duitsland waar hij zich vervolmaakte als charcutier, om vervolgens een jaar lang gratis te werken bij het gerenommeerde delicatessenhuis Fauchon te Parijs. In 1987 nam Erik de slagerij van François over. Ambitieus veranderde hij in 1995 de slagerij in een vers-markt met een uitgebreide cateringservice. In 1996 kwam ook zijn jongere broer Luc in het bedrijf. Met zijn ingenieursdiploma op zak, stroomlijnde hij het familiebedrijf tot het huidige Carmans E.&L. NV.

Carmans in zee met Horeca Van Zon

In 2009 besloten de broers om hun vers-markt te verkopen en samen te werken met Horeca  Van Zon. Zij investeerden er in een gloednieuw erkend productiebedrijf. Samen zorgen ze tot op heden voor de invulling van de slagerijafdeling en de toelevering van vers vlees en vleesbereidingen voor Horeca Van Zon.  

In 2014 werden nieuwe kantoorruimtes in gebruik genomen en werd er aangevangen met de plannen voor een nieuwe productiehal welke eind 2016 werd geopend. Begin 2017 openden ze samen met Horeca Van Zon een derde verkooppunt te Beerse en eind 2018 startten de gebroeders op met een productielijn van warme bereidingen. Begin 2023 mochten we Van Zon Evergem toevoegen aan deze mooie groep.

Onder het credo “Uw vlees is onze passie“ brengt Carmans E.&L. NV een uitgebreid vleesassortiment voor de HORECA op maat van de klant.

Atelier François, het vlees tot bij u aan de deur

Door de steeds toenemende vraag via social media op tal van vleesforums om het vlees aan huis te leveren, hebben we besloten om ook de particuliere markt op te gaan. Via Atelier François bereiken we de klanten voor wie de verplaatsing naar Carmans te ver is en spelen we in op de onomkeerbare trend van online-verkoop.

Atelier François is tevens een eerbetoon aan ons vader zijn levenswerk en een dankjewel voor de kansen die hij ons heeft gegeven. We willen dan ook dat dit project zijn naam draagt.

Atelier François brengt het vlees tot bij u aan de deur!

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

Call Now Button