fbpx

BBQ

Bestellen

Bestellen kan door te bellen naar 011/28.50.24 of te mailen naar order@carmansnv.be

Low & Slow barbecue

Reeds een aantal jaren zijn we trots hoofdsponsor van het Belgisch Kampioenschap KCBS. We ondersteunen een internationaal deelnemersveld en verschillende teams zijn ware Carmans ambassadeurs. Zij zorgen er voor dat onze kwaliteit een waar begrip is geworden binnen deze wereld. Diverse nationale en internationale teams vertrouwen op onze service en kwaliteit.

Het Belgisch kampioenschap KCBS loopt over vier wedstrijden.

Het team met de beste ranking over deze 4 wedstrijden mag zich trots ƩƩn jaar lang kampioen van Belgiƫ KCBS (Low & slow) noemen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

KCBS

I promise to faithfully uphold the tenets for a barbeque fanatic. I will cook and/or eat as much barbeque as the law allows, while having as much as fun as possible.

Een van de voorwaarde om te mogen toetreden tot de KCBS is het afleggen van deze eed. Wie tussen de lijnen kan lezen, begrijpt meteen de essentie van de hele barbecuecultuur. Zelf op topniveau primeert vriendschap op competitie. Het is een erekwestie

De Kansas City Barbecue Society is een Amerikaanse organisatie met meer dan 19.000 leden wereldwijd. De KCBS overziet meer dan 450 wedstrijden per jaar, het grootste deel in de VS maar in Europa komen er steeds meer KCBS Sanctioned wedstrijden.
Bij deze wedstrijden staan de hoofdcategorieƫn vast, bij elke wedstrijd wordt er standaard kip, ribs, varkensschouder en brisket (de puntborst van de koe) low & slow (op een lage temperatuur en langzaam) klaargemaakt.

Er kunnen extra categorieĆ«n aan een wedstrijd worden toegevoegd zoals dessert, chefā€™s choice (een vrije categorie), maar de Grand Champion wordt altijd bepaald door de resultaten van de vier vaste categorieĆ«n. Er zijn vaste regels wat betreft opmaak en het indienen van de gerechten. En de door de KCBS opgeleide juryleden weten niet van welk team de gerechten zijn die ze beoordelen.

Dit alles om de jurering zo eerlijk en onafhankelijk te laten verlopen.
Het jureringsdeel wordt ook door de KCBS geregeld bij een wedstrijd, de organisatie staat daar verder buiten.

Het hoofddoel van deze wedstrijden is een “Wildcard” voor de invitationed BBQ contest at the “Jack Daniels” Tennessee in de Verenigde Staten.

Iedere Grand Champion maakt kans om te worden uitgenodigd voor “The Jack”, het ultieme waar ieder BBQ-team van droomt. Dit is echt de max!

 

SCA

The Steak Cook-off Association organiseert wereldwijd wedstrijden om binnen een bepaalde tijdspanne een perfect gebakken steak binnen te brengen naar de jury tent. Net zoals bij het KCBS, worden de steaks door een onafhankelijke jury beoordeelt en moet er aan strenge criteria worden voldaan. Ook hier zijn er rankings maar is mee doen belangrijker dan winnen.

De SCA-wedstrijden gebeuren vaak in de vooravond van een KCBS-wedstrijd, maar beginnen steeds meer en meer interesse te wekken binnen de teams. 

De steaks worden eerst tentoongesteld in de jury tent, waar vervolgens ieder team twee steaks mee mag nemen om deel te nemen. Naar goede gewoonte geeft de leverancier eerst wat uitleg over het ras, voeding en terroir. 

“The Carmans Steak Cook-off” zijn twee wedstrijden per jaar welke een vast onderdeel is van het Barbequekampioenschap van het Waasland en de Eastern Barbecue contest.

Ook het winnen van deze cook-off is om de eer, maar de hoofdregel is en blijft “Having Fun”.

 

Culinair barbecue of grillen

Naast de KCBS-competitie zijn ondersteunen we diverse wedstrijden Culinair barbecuen of het culinair grillen op een barbeque. Waarbij de nadruk ligt op innoverend, inspirerend en verrassend klaarmaken van gerechten op de grill. Foodpairing hierbij is essentieel. Vaak met bier, wat perfect aansluit aan deze manier van koken. Gekende biermerken leggen graag de link en zijn gewillige sponsors van deze evenementen. Een onafhankelijke jury bestaande uit food recesenten, bekende chefs en fabrikanten beoordelen de gerechten, zonder kennis te hebben van welk team wat naar voor heeft gebracht. De verplichte ingredienten worden ruim op  voorhand bekendgemaakt. Zo dat de teams hun voorbereidingen kunnen treffen. Er zijn diverse categoriĆ«n waarin de teams kunnen uitblinken ( vlees, gevogelte, wild , vis, dessert,…)

Black Box

Tevens zijn we mede-organisator van “The Black Box-competition” een competitie culinair barbecuen op uitnodiging. Slechts een beperkt aantal teams worden uitgenodigd waarbij de teams pas 2 uur voor de wedstrijd de hoofdingrediĆ«nten mee krijgen in een verzegelde koelbox (Black Box I).  Tevens ontvangen ze een aantal bieren waarbij ze mogen foodpairen.

Na de in ontvangst name van de de 1ste Black Box, krijgen de teams een 2de lege koelbox (Black Box II) mee en mogen de teams 1u 30′ gaan winkelen in onze horecagroothandel. Alles wat ze winkelen moet in de Black Box passen en moet achteraf ook terug te vinden zijn in hun gerechten. Niets buiten de inhoud van de twee boxen mag worden gebruikt om te grillen. Beide boxen worden verzegeld en pas op het wedstrijdterrein terug overhandigd. Heb je iets niet bij in je box dan heb je pech!  De moeilijkheid bestaat er in om op een zeer korte tijdspanne iets creatief te brengen, de juiste neveningrediĆ«nten te kiezen en het passende bier te pairen.

Benieuwd naar meer? Kijk dan vlug naar onderstaand videofragment.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

Call Now Button