fbpx

Australische Red & Black Angus

Vlees van downunder

Australië is bijna 300 keer zo groot als België en telt minder dan 22 miljoen inwoners en heeft een veestapel dat meer koppen telt als inwoners. Echter qua naam loopt het Australische graangevoerde Angus rundsvlees wat achter in West-Europa ten opzichte van het Noord Amerikaanse USDA Beef. Volgens ons is dit ten onrechte, want Australië heeft net als Noord Amerika een traditie op graangevoerd of grain fed beef. Deze is echter minder bekend dan de Amerikaanse tegenhanger. Het vlees heeft echter een groot voordeel op het Noord Amerikaanse vlees. Het wordt door de EU minder belast doordat er minder invoerheffingen op worden betaald, waardoor het Aussie beef aanzienlijk goedkoper is dan het US graangevoerd rundvlees

Daarnaast heeft de controverse rondom het gebruik van hormonen in de VS, in zijn geheel geen invloed gehad op het Australische vlees en de fokmethodes die zij hanteren. Het vlees krijgt geen onnodige geneesmiddelen.

Het Australische Angus beef wordt gesneden uit ossen (gecastreerde stieren). Doordat de os gecastreerd is wordt deze vetter en zoals u waarschijnlijk wel weet, hoe meer vet er aan het vlees zit, hoe beter de smaak!

Ongerepte natuur, zuivere lucht en onbeperkte ruimte waar de runderen ongestoord kunnen scharrelen resulteren in smakelijk rundsvlees.

Rode en zwarte angus

Men haalt de rode en zwarte angus runderen de laatste 100 dagen binnen in een openlucht voederplaats waarna ze op een uitgebalanceerd graandieet van GMO vrije gewassen worden gezet.  Dankzij de voeding groeit het dier aan tot de gewenste conformatie. Het vlees is mooi gemarmeerd, en doordat de  rijping van het vlees onderweg van Australië naar Europa plaatsvindt, is het mals en sappig.

De snitten zijn allemaal steak-ready en afgestemd op de europese markt, kortom zeker het proberen waard.

De flanksteak, picanha, en de tenderstrips (jodenhaas) zijn ook zeer populair bij onze klanten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

Call Now Button