fbpx

Premium Scottish beef

Scotch Prime beef

Schotland is 77.000 km2 groot en is aan 3 kanten omringd met de zee. Het prachtige natuurlijke landschap wordt beheerst door heldere frisse zeelucht, uitgestrekte kruidige weiden doorsneden met rivieren en langgerekte meren.

Klimaat

Het kent een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters, redelijk warme zomers en neerslag gedurende het hele jaar. De reputatie erg nat te zijn klopt deels ook wel. In de Highlands valt gemiddeld ongeveer 250 dagen per jaar neerslag, waarvan ongeveer 100 dagen in de vorm van sneeuw. Kortom de natuur geniet met volle teugen van dit klimaat waardoor in grote delen van Schotland, zomers het land zijn zo kenmerkende groene uiterlijk prijs geeft en in ‘s winters er een dik sneeuwtapijt ligt.

Runderen die grazen op deze vlaktes, groeien op onder de meest ideale natuurlijke omstandigheden. Het rundsvlees is grasgevoerd en net dat proef je, de dieren worden niet bijgevoerd met granen en krachtvoer dus puur natuur.

Rassen

Schotse rassen zoals het Aberdeen Angus, Shorthorn, Galloway, Highlander worden vaak gekruist met vleesrassen zoals Limousin of Charolais. Door deze combinatie van de beste eigenschappen wordt er uiteindelijk een onovertroffen vleeskwaliteit verkregen. Scotch Prime Beef is daarom met afstand het malste en het smakelijkste grasgevoerde rundvlees van Europa.

Beschermde Oorsprong

Het Scotch Prime Beef is een authentiek met oorsprong beschermd product (IGP). Een kwaliteitslabel dat de kwaliteit, oorsprong en dierenwelzijn garanderen. Om voor het label in aanmerking te komen, moet het vlees afkomstig zijn van dieren die in Schotland zijn geboren, hun hele leven op een deelnemende boerderij hebben doorgebracht en in een goedgekeurd abattoir in Schotland zijn geslacht.

De runderen zijn tussen de 20 en 26 maanden oud als ze worden geslacht. Bijzonder is dat na het slachten de karkassen 4 maal 24 uur in diverse koelcellen vertoeven, niet zoals bij ons in een keer de koelcel in van nul graden Celsius, maar trapsgewijs. Dit om het juiste rijpingsproces in gang te zetten en de basis te leggen voor malsheid, smaak en de houdbaarheid van het vlees.

Wij selecteren voor u het beste Schotse vlees en werken daarvoor samen met diverse telers. Jong vlees, met een fijne vleesdraad en met een lichte vetbedekking. Door het intramusculaier vet leent het dier zich uitermate voor dry-aging en is dan ook bij menig van onze klanten een vast item op de menukaart!

Aberdeen Angus

En voor de echte liefhebbers van terroir hebben we ook het 100% raszuivere Aberdeen Angus vlees in huis. Men spreekt dus alleen van “Aberdeen” Angus als het vlees geboren en getogen en geslacht is in het Schotse graafschap Aberdeenshire.

 

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

Call Now Button