fbpx

Dingley Dell en C&K Black pig

Varkensvlees met een vrije uitloop

De vraag naar freedom food neemt gestaag toe. Vlees van varkens met een vrije uitloop, geboren en getogen in een stressvrije omgeving en landelijk karakter is in België bijna niet te vinden, vandaar we opzoek gingen,…

Dingley Dell

Door onze partnership met diverse Engelse telers zijn we invoerder van het exclusieve Engelse vrije-uitloop varken of beter bekend als het Dingley Dell varken. Dingley dell varkens worden geboren in de open natuur en hebben een vrije uitloop.

Het doel van de telers Mark & Paul Hayward was, op hun boerderij kortbij Woodbridge in Suffolk een varken te produceren dat uitzonderlijk was van smaak en diervriendelijk werd geteeld. Het resultaat was het Dingley Dell varken. Het geheim van Dingley Dell ligt in de gebruikte kruisingsrassen, een vrouwelijke Duroc werd gekruisd met een Large White landvarkenbeer. Het Duroc gedeelte zorgt voor het fijne intramusculaire vet en het landras voor de gevleesdheid.

De dieren vertoeven op uitgestrekte weiden in de Deben valei rijk aan fauna en flora. Van mei tot september vinden hier  maar liefst 250.000 tot zelfs 650.000 bijen en hommels hun nectar.

Dingley Dell vindt je steevast terug op het menu in de meest gerenomeerde zaken van Londen.

In tegenstelling tot bij ons werken in Groot-Brittanië sterrenchefs vaak met varkensvlees.

C&K Black pig

Kevin Burrows eigenaar van één van de modernste slachthuizen van Groot-Brittanië en fervent food-lover kweekt produceert in zijn vrije tijd het C&K Black Pig. Zijn liefde voor verfijnde voeding en zijn passie voor dieren resulteren in een varkensras met een ongevenaarde smaak.

Een kruising tussen het Large white & het Berkshireras waarbij het smakelijke vet van het berkshire-ras het vlees een extra punch geeft. Dit gecombineerd met vrije uitloop een ware smaak sensatie.

Een topper binnen ons assortiment is hun “Boston Butt”, welke de basis vormt voor het Pulled Pork waar menig BBQ-team prijzen hebben gehaald op KCBS-wedstrijden.

Ook het Britse Koningshuis is een gretige afnemer van dit varkensvlees.

Dierenwelzijn

Zowel Dingley Dell als het C&K Black Pig voldoen aan de strenge Britse RSPCA dierenwelzijnrichtlijnen, welke het leven van miljoenen boerderijdieren helpt te verbeteren. Beide dragen dan ook het label van Freedom food.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

Call Now Button