fbpx

Cervena: Het zomerhert

Cervena, mals als boter en zacht van smaak

Traditioneel gezien is hert verbonden aan het herfst- en winterseizoen, met een piek in december. Maar wil je je gasten eens verrassen? Dan serveer je in de lente en in de zomer Cervena, een smaakvol stukje hertenvlees uit Nieuw- Zeeland.

Nieuw-Zeeland heeft een geweldige reputatie op vleesgebied. Door de goede kwaliteit en heerlijke smaak wordt het rund – en lamsvlees daarvandaan over de hele wereld geexporteerd. In 1970 werd in Nieuw-Zeeland de eerste vergunning verleend om herten te fokken en inmiddels vind je er ruim 2.500 hertenfarms, goed voor grofweg 1 miljoen herten. Een tot nu toe goed bewaard geheim is het Cervena hertenvlees wat perfect matcht met zonnige smaken.

Heb je nog nooit gehoord van Cervena? Dat is ook niet ongewoon. Het Cervena-vlees is relatief nieuw voor de Europese markt.
Cervena is een samenstelling van de woorden Cervidea, Latijns voor hertachtigen en venison, Engels voor hertenvlees.

Kwaliteit en constante smaak

Cervena is hertenvlees afkomstig van jonge herten die vrij grazen op de uitgestrekte, groene vlaktes van Nieuw-Zeeland. 24u. op 24, 7 dagen op 7. De dieren leiden een rustig leven, worden niet opgejaagd en worden op diervriendelijke wijze geslacht. De dieren voeden zichzelf en als het echt nodig is worden ze bijgevoerd met hooi. Dankzij de maximale slachtleeftijd van drie jaar heeft het vlees een fijne structuur en is uitermate mals.
Het resultaat? Vlees dat smelt op de tong en bijzonder zacht van smaak is. Het kan met geen enkele andere vleessoort vergeleken worden, niet met wild hert, noch met een andere vleessoort van bij ons. Het vlees is bijzonder mager en bevat zo goed als geen vetten, geen verzadigde en geen onverzadigde.

Trendy:

Dit hert past prima binnen een gezonde levensstijl. Hertenvlees is van nature mager, rijk aan eiwitten, ijzer en zink en voorzien van essentiële vitaminen, waaronder vitamine B12. Het bevat bovendien meer ijzer dan rund- en lamsvlees en minder vet dan kipfilet. In tegenstelling tot de meeste vleessoorten heeft het Cervena hert, door de intense en tegelijkertijd subtiele smaak, geen hoog vetgehalte nodig om lekker te zijn. Hierdoor kun je ook de echte liefhebber van dooraderd vlees verrassen met de smaak van Cervena hert.

Tijdens het verschepen rijpt het verse vlees vacuüm, zodat het in perfecte conditie onze vestigingen of via de bezorgservice bij de klant belandt.

Tip: Cervena leent zich  uitstekend voor op de grill of barbecue. Het verse Cervena hertenvlees is snel te bereiden en komt bij een maximale kerntemperatuur van 55°C voor een medium-rare garing het beste tot zijn recht

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

Call Now Button